На скопјанец му се запалило купатилото

Денес во 02:48 часот во СВР Скопје било пријавено дека во стан на ул.„Шидска“, сопственост на Љ.А.(41) настанал пожар, при што било опожарено купатилото.

Пожарот бил изгаснат од екипа на Бригадата за противпожарна заштита, а повредени лица нема.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе