Сообраќајна контрола

На радар „фатени“ 302 брзи возачи

Во текот на вчерашните радарски контроли на брзината на движење на возилата на целата територија на земјата, полицијата казни 302 возачи кои ја пречекориле максимално дозволената брзина.

„Од нив, 33 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а пет возила се движеле со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина. Притоа,119 возачи ја пречекориле брзината во населено место, а 183 надвор од населено место', велат од МВР и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Радован Павловски (1935, Ниш, Србија) е водечко име на третатта генерација македонски писатели, која во нашата литература се појави во шеесеттите години на минатото столетие и внесе нов творечки дух со препознатлив национален белег.

повеќе

Во јавните високообразовни институции, научноистражувачката дејност е целосно маргинализирана под неопходниот минимум.

 

повеќе

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе