На граница фатен силувач од Косово

Вчера во 18 часот на граничен премин-Табановце за влез во Македонија, при пасошка контрола на А.С.(25) од Косово, било утврдено дека евидира на стоп-листа.

А.С. евидирал на стоп-листа по телеграма за сторено кривично дело силување, со мерка да се лиши од слобода.

Во 20.10 часот со потврда за предавање на лице, истиот бил предаден на полициски службеници од СВР Куманово за понатамошна постапка.             

Сферата на локалните јавни финансии претставува многу погодно поле за соработка на локалната власт со приватниот сектор.

повеќе

Драги пратеници, помислете добро пред да притиснете копче за двојазична Македонија.

повеќе