На Фејсбук им се заканувал на политичари и добил кривична пријава

 С.Р. (34) доби кривична пријава за загрозување на сигурноста по член 144, став 4 од Кривичниот законик. 

Пријавениот на својот профил на социјалната мрежа Фејсбук, во текот на 29, 30 и 31 март, објавил слики на високи претставници на Владата и лидер на политичка партија, проследени со коментари со заканувачки пораки.

Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика презема службени дејства и идентификуван е корисникот на профилот. Констатирано е дека станува збор за профил којшто му припаѓа на пријавениот. 

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе