На Блаце приведен Албанец баран од Интерпол Франција

На Граничниот премин „Долно Блаце“ вчера, по извршена пасошка контрола на Б.Е.(31) од Република Албанија, било констатирано дека се наоѓа  во оперативните евиденции со мерка „апси“, по барање на Интерпол Франција.

Тој бил предаден на полициски службеници од Полициската станица Кисела Вода за понатамошна постапка.

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе

Неразрешеноста на случајот („Јавна соба“) дури после речиси две години од неговото откривање ја активира јавноста бидејќи се руши илузијата дека надлежните работат на случајот.

повеќе

На националистичките агенди во регионот им треба релативно мала искра за да се направи многу поголем пламен.

повеќе