Во изминатото деноноќие

МВР: Заштитна маска не носеле 641 лице, 435 добија решенија за изолација

Во текот на изминатото деноноќие на територијата на целата држава на 435 лице им се издадени решенија за изолација, а 75 лица потпишале изјави за самоизолација, информира МВР.

Фото: Роберт Атанасовски

Полициските службеници кои извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација евидентирале се осум лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Во однос на мерката за носење лична заштита на лице, пак, регистрирани се 641 прекршоци. 

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

„Новото нормално“ неизбежно со себе ќе носи неизвесност и страв бидејќи заканата од вирусот наѕира во позадина и не може да се искорени.

повеќе

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе