МВР: Заштитна маска не носеле 585 лица

Во текот на изминатото деноноќие на територијата на целата држава на 337 лица им се издадени решенија за изолација, а 62 лица потпишале изјави за самоизолација, информира МВР.  

Фото: Роберт Атанасовски

Полициските службеници кои извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација, не евидентирале лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Што се однесува до мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 585 прекршоци.

 

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе