Контрола на полицијата

МВР за шест часа регистрираше 126 прекршоци на возачи

За само шест часа МВР вчера регистрираше 126 прекршоци. Како што соопштуваат од таму во периодот од 14,00 до 20,00 часот вчера Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје, спроведе акциска контрола за санкционирање на возачи на моторни возила кои ја пречекориле дозволената брзина на движење.

Притоа, сторени се вкупно 92 прекршоци од страна на возачи на моторни возила, а откриени се и 34 останати прекршоци при што издадени се 28 прекршочни платни налози и шест мандатни платни налози.

Сега, кога нашата држава ја предводат анационални лидери, кога супериорната бугарска власт смрди од агресивен национализам, ќе биде тешко да се изгради цврсто пријателство.

повеќе

Иако Буџетот 2020 е популистички, сепак со цврстите ставови за отфрлање на субвенциите за возила и за промена на даночната политика на СДСМ, како и во идејата за понатамошно отворање на Министерството за финансии се наѕира дека Ангеловска знае што прави.

повеќе

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе