Во Скопје

МВР: Повеќе од 52 возачи казнети за брзо возење

Во зајакната акциска контрола Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје вчера во периодот од 06.00 до 24.00 часот откри 52 возачи кои ја пречекориле дозволената брзина.

На подрачјето на Град Скопје откриени се и 58 останати прекршоци за кои се издадени 36 мандатни платни налози и 22 прекршочни платни налози.

Одделението за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје вчера спроведе и акциска контрола за откривање прекршоци што ги прават возачи на мотоцикли на територијата на Скопје, при што откриени се 20 прекршоци. Откриени се, соопшти денеска МВР и два останати прекршоци за кои се издадени исто толку прекршочни платни налози.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе