МВР: Полицискиот час не го почитувале 41 лице, 22 се приведени

Во текот на изминатото деноноќие  според статистиката на МВР полицискиот час не го почитувале 41 лице, при што приведени се 22 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки, информира МВР.

Според статистиката на Министерството, на 186 лица им се издадени решенија за изолација, додека пак 350  лица потпишале изјави за самоизолација.

Истовремено полициските службеници извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација и било утврдено дека едно не ги почитувало мерките за изолација.

 

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе