МВР: Полицискиот час го прекршиле 104, приведени се 76

Во текот на изминатото деноноќие на ниво на целата држава 104 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 76 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Фото: Роберт Атанасовски

Како што соопштува МВР, по однос на мерката за неносење лична заштита на лице, регистрирани се 82 прекршоци. 

Инаку, за последните 24 часа на територијата на државата на 29 лица им се издадени решенија за изолација, а 13 лица потпишале изјави за самоизолација. Полициските службеници кои извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација евидентирале едно лице кое не ја почитувало мерката за изолација.

 

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе