МВР отвори дисциплинска постапка за полуголата полицајка објавена на Фејсбук

По објавената фотографија на социјалните мрежи на која е фотографирана девојка во раскопчана полициска кошула и со голо деколте, од МВР велат дека е покрената дисциплинска постапка. 

Службеничката работела во Одделот за гранични работи и миграции, односно во секторот за гранична контрола и поддршка при единицата за странци и реадмисија.

Од МВР дополнуваа дека случајот е веќе пријавен и дека надлежните служби постапуваат.

„Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР постапува во врска со случајот за кој прашувате“, велат од МВР. 

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе