МВР фати 57 неисправни камиони

Во акцијата на министерството за внатрешни работи на вонреден технички преглед се испратени 80 товарни возила

Министерството за внатрешни работи (МВР) во акциска контрола низ цела Македонија упати 80 товарни моторни возила на вонреден технички преглед. Од нив 57 биле неисправни. Кај седум била констатирана техничка неисправност на кочниците, шест биле претоварени, уште толку превезувале небезбеден товар, а 14 возачи управувале без возачка дозвола. При контролата санкционирани се и 104 останати прекршоци.

Од МВР апелираат до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи со цел побезбедни патишта.

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе