Во последните 24 часа

МВР: 475 лица не носеле маска, 392 добиле решенија за изолација

На 392 лице им се издадени решенија за изолација, а 150 лица потпишале изјави за самоизолација во текот на изминатото деноноќие на територијата на целата држава, информира МВР.

Полициските службеници кои извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација  не евидентирале лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација, но во однос на мерката за носење лична заштита на лице регистрирани се 475 прекршоци.  

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе