МВР: 368 лица добија решенија за изолација

Во текот на изминатите 24 часа на територијата на целата држава на 368 лица им се издадени решенија за изолација, а 47 лица потпишале изјави за самоизолација, информира МВР.

Фото: Роберт Атанасовски

Полициските службеници кои извршиле контроли кај лица во изолација и самоизолација, евидентирале само едно лице кое на ја почитувало мерката за самоизолација.

Во однос на мерката за неносење лична  заштита на лице биле регистрирани 440       прекршоци.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе