Mрежи во Дојранското Езеро за време на забрана за риболов

Полицајци од полициската станица за граничен премин Стар Дојран и од Стар Дојран, при контрола, во водите на Дојранското Езеро, во реонот на село Николиќ-Стар Дојран, пронашле девет рибарски мрежи за време на забрана за риболов.

 Мрежите ќе бидат предадени на инспектор од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе