Момче обвинето за силување на жена во штаб на политичка партија

Полицијата поднесе кривична пријава против Ф.П.М. (20) од охридското село Требеништа поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело силување.

„Пријавениот на 7 октомври околу 18.40 часот во село Требеништа во штаб на политичка партија ја соборил на земја К.П.(30). Но, после нејзините молби да ја пушти, пријавениот во еден момент застанал и почнал да и се извинува, ја оклучил вратата и оштетената успеала да избега“, информираа од полицијата.

Ограничувањето на слободата на медиумите и политичкото несогласување во Турција се причина за голема загриженост за многумина, и тоа оправдано.

повеќе

Според грчката логика ако нема Македонци во Република Македонија, такви не би требало да има ни во Грција.

повеќе

Претседателот на Собранието има само два избора: да се разгледуваат амандманите или оваа нацрт-верзија на законот за јазиците никогаш повеќе да не се стави на дневен ред на пленарна собраниска седница.

повеќе