Мигранти биле ограбени на пругата Велес-Скопје

Четворица мигранти од пакистан, С.А.(21), В.Ј.(27), Р.А.(27) и Н.А., денеска во Полициската станица Велес пријавиле дека околу 07.00 часот, покрај железничката пруга Велес – Скопје, неколку лица со закана им одзеле пари и мобилни телефони.

МВР презема мерки за расчистување на случајот.  

 

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе