Мигрант претепан во Србија, хоспитализиран во Македонија

Вчера во 23:40 часот од полициски службеници од полициска станица Сопот во с.Лојане, бил пронајден повреден А.Р., мигрант од Авганистан.

„Според негово кажување, тој со повредите се здобил откако бил физички нападнат на територијата на Р.Србија.

Лицето е пренесено во Општа болница Куманово за укажување на понатамошна лекарска помош“.

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе