Во Скопје

Маж нападнат во казино

МВР информираше дека вчера во 14:35 часот во СВР Скопје, 56-годишниот Ф.Х. од Скопје пријавил дека во 14:20 часот во казино во трговски центар на ул.„Кеј 13 Ноември“ во Скопје, поради претходно недоразбирање, бил физички нападнат од 68-годишниот И.С. од Скопје.

Сочинет е записник за констатиран прекршок по член 12 од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир. 

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе