Маж каснат од улично куче во Аеродром

Педесет и шестгодишен скопјанец бил нападнат и каснат од куче скитник во скопската општина Аеродром. Тој случајот го пријавил во полицијата.

Вчера во 12.20 часот во Полициската станица Аеродром, Д.И.(56) од Скопје пријавил дека на бул.„Видое Смилески Бато" бил каснат од куче скитник.

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе