Маска не носеле 512 лица, полицискиот час го прекршиле 49

Во изминатите 24 часа на територијата на целата држава се регистрирани 512 прекршувања на мерката за носење лична заштита на лице, а забраната за движење од 20 часот синоќа до 05 часот утринава ја прекршиле 49 лица, информира МВР.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата за спречување на ширењето на ковид-19.

 

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе