МВР

Манијак вознемирувал скопјанка

Вчера во 10.30 часот во СВР Скопје, 29-годишна скопјанка пријавила дека околу 08.25 часот, во ходник од зграда на подрачјето на Центар, едно лице се однесувало недолично со задоволување на полови страсти.

Од МВР информираат дека се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе