Малолетници се тепале во Чаир

Вчера во 16:30 часот во СВР Скопје е пријавено дека во близина на средно училиште на подрачје на Центар бил нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу двајца 15 годишници од Скопје. 

Сочинети се записници за констатиран прекршок за нарушување на јавниот ред и мир. 

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе