Малолетници се тепале во Чаир

Вчера во 16:30 часот во СВР Скопје е пријавено дека во близина на средно училиште на подрачје на Центар бил нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу двајца 15 годишници од Скопје. 

Сочинети се записници за констатиран прекршок за нарушување на јавниот ред и мир. 

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе