Малолетници се тепале во Чаир

Вчера во 16:30 часот во СВР Скопје е пријавено дека во близина на средно училиште на подрачје на Центар бил нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу двајца 15 годишници од Скопје. 

Сочинети се записници за констатиран прекршок за нарушување на јавниот ред и мир. 

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе