Македонски државјанин во Албанија удрил со кола 66-годишна жена, починала во болница

Македонски граѓанин со кола удрил 66-годишна жена на патот Тирана-Драч во Албанија, по што таа, од здобиените повреди починала починала во болница, објавуваат албанските медиуми.

„Несреќата се случила вчера претпладне на патот Тирана-Драч, кога возилото управувано од македонски граѓанин В.Г. удрило во 66-годишната жена пешак Д.Х., која подоцна починала в болница.

Истражен тим работи на расчистување на причините за несреќата“, соопшти полицијата.

 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе