Македонски државјанин шверцувал накит вреден 116 илјади евра, фатен е на бугарско-турската граница

Окружното обвинителство во Хасково поднесе обвинение против државјанин на Турција и на Македонија за шверц на златен и сребрен накит вреден 226.902 лева (околу 116 илјади евра) преку граничниот премин Капитан Андреево, објави бугарската агенција БТА.

лучајот е од 29 октомври кога во автобус што сообраќал од Турција преку Бугарија до Македонија цариниците пронашле 26 пакувања накит со вкупна тежина од 4,147 килограми. Шверцуваниот златен и сребрен накит е запленет, а против возачот на автобусот А.Б. (50) е поднесена кривична пријава.

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе