Македонски државјанин шверцувал накит вреден 116 илјади евра, фатен е на бугарско-турската граница

Окружното обвинителство во Хасково поднесе обвинение против државјанин на Турција и на Македонија за шверц на златен и сребрен накит вреден 226.902 лева (околу 116 илјади евра) преку граничниот премин Капитан Андреево, објави бугарската агенција БТА.

лучајот е од 29 октомври кога во автобус што сообраќал од Турција преку Бугарија до Македонија цариниците пронашле 26 пакувања накит со вкупна тежина од 4,147 килограми. Шверцуваниот златен и сребрен накит е запленет, а против возачот на автобусот А.Б. (50) е поднесена кривична пријава.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе