Ловел дивеч со поставени сајли и завршил во притвор

Тетовската полиција влера го привеле К.Н. (65) од село Глоѓи, тетовско, поради сомневање дека на шумски пат во атарот на селото Јелошник поставил сајли за лов на дивеч и со тоа сторил кривично дело „незаконит лов“, согласно член 228 од Кривичниот законик.

К.Н. бил задржан во полициската станица Тетово за расчистување и документирање на случајот и против него ќе следува соодветен поднесок.

Ве молам потрошете малку време и погледајте кои закони не може да се донесат, ако за нив не даде амин Али Ахмети.

повеќе

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе