Кумановец нападнал 51-годишна жена на концерт во Скопје

На 09.04.2022 околу 23.15 часот во Полициската станица Карпош било пријавено дека во Спортски центар „Борис Трајковски", за време на концерт, настанала физичка пресметка.

По претходно недоразбирање бил нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу Д.Л.П.(29) од Куманово и И.Е.(27) женско лице од Струмица, при што Д.Л.П. ја турнал и В.Т.Е.(51) од Струмица. Сочинет бил записник за констатиран прекршок по член 11 од Законот з апрекршоците против јавниот ред и мир.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе