Куче скитник искаса скопјанка

Скопјанка била касната од куче скитник, соoпштуваат од МВР.

„Во полициската станица Ѓорче Петров, вчера во 10.30 часот, А.С.(57) од Скопје пријавила дека на улицата „Лука Геров“ била касната од куче скитник во пределот на десната нога“, информираат од МВР.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе