Пријава во ПС Демир Хисар

Куче скитник искаса 80 годишна жена

Осумдесетгодишна жена од село Сопотница била касната од куче скитник. Случајот во Полициската станица во Демир Хисар го пријавиле лекарите од Итната медицинска помош, кој биле повикани на интервенција по настанот.

Според пријавата, А.М. ја каснало куче скитник во пределот на десната нога, по што побарала лекарска помош.

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе