Кубанци незаконски се обиделе да влезат во Македонија

Кај Железничката станица „Кременица“, Битола, биле лишени од слобода П.Л.А.(29) и Г.Ф.Г.(23), двајцата од Куба, при обид незаконски да ја преминат државната граница. Ова се случило вчера во во 11.15 часот, соопшти Министерството за внатрешни работи.

„Лицата биле предадени на полициски службеници од СВР Битола за понатамошна постапка“, информираат од МВР.

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе

Сега младите сакаат што е можно побрзо да ја напуштат својата земја. Тие веќе не се чувствуваат застапени и го изгубија чувството на припадност.

повеќе