При контрола на патот Кичево - Гостивар

Кривични пријави за вршење јавен превоз без лиценца поднесе кичевската полиција

При контрола на возило кое вршело јавен превоз на магистралниот пат Кичево - Гостивар полицијата утврдила дека за возилото не е издадена лиценца за превоз, поради што се поднесени кривични пријави против сопственикот на возилото и фирмата, како и против возачот.

ОВР Кичево поднесе кривична пријава против Ф.М.(41) и Д.С.(47) од Кичево, како и правно лице со седиште во Кичево, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без поседување лиценца".

При контрола на патничко моторно возило „рено меган", управувано од Ф.М., а во сопственост на Д.С. и неговото правно лице, извршена на магистралниот пат Кичево-Гостивар во близина на селото Трапчин Дол, полициските службеници констатирале дека превозот на патници се врши нелегално односно без поседување соодветна лиценца за вршење јавен превоз на патници во внатрешниот сообраќај, издадена од надлежен државен орган. се вели во соопштгението на МВР.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе