Кривични пријави за шверцерите на марихуана од Албанија

С.С. (36) и А.Т. (24) од Албанија добија кривични пријави од битолската полиција поради сомневање за неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори.

Двајцата пријавени, откако набавиле опојна дрога марихуана, ја спакувале во вкупно 47 најлонски кесиња, ја ставиле во две транспортни торби и од  Албанија се упатиле преку Македонија со намера дрогата да ја транспортираат во Грција.

Ноќта меѓу 19 и 20 јануари по претходно добиени оперативни сознанија за неовластено вршење на транспорт на поголема количина на опојна дрога марихуана, полицајците кај селото Лажец ги фатиле С.С. и А.Т. со марихуаната. Од извршената анализа утврдено е дека се работи за вкупно 33,423 килограми марихуана. Од страна на судија за претходна постапка при Основен суд – Битола, на двајцата пријавени одредена им е мерка притвор во траење од по 30 дена.

Владите постојано ги повторуваат истите грешки. Тие го сметаат долгот како предност за долгорочен раст, наместо она што тој всушност е: тежок товар и извор на масивни долгорочни ризици.

повеќе

Гостиварскиот градоначалник од сограѓаните побара да бидат потолерантни кон однесувањето на печалбарите.

повеќе

Дента кога македонската делегација беше на пат за Нивици, Заев со себе требаше да понесе еден венец.

повеќе