Кривични пријави за измамници во казино

СВР Скопје поднесе кривична пријава против Н.Ѓ. (22) од Скопје поради сомневање за сторено кривично дело „затајување" и против Ш.Н. (33) од село Сарај за сомневање за сторено кривично дело „затајување" во врска со „поттикнување" и „соизвршителство".

На 31 јули во казино во Скопје првопријавената како вработена во казиното, во повеќе наврати извршила уплати на пари на повеќе апарати без покритие. Второпријавениот во договор со првопријавената, истата ја поттикнал во негова корист да уплати пари без покритие во вредност од 474.888 денари. 

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе