Кривична против 37-годишен скопјанец за злоупотреба на службена положба

Кривична пријава против С.Б. (37), поранешен референт во Одделот за граѓански работи во Скопје, поднесе Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР до надлежното јавно обвинителство поради постоење основи на сомнение дека сторил две кривични дела: „злоупотреба на службена положба и овластување" по чл. 353 став 1 и „фалсификување службена исправа" по член 361 став 1, а во врска со член 44 и 45 од КЗ.

Пријавениот С.Б. во својство на овластено службено лице-референт во шест наврати ја злоупотребил службената положба и овластување и внесувал невистинити податоци во четири сообраќајни дозволи дека возилата имаат вградени клима фолии без претходно прибавена потврда за сообразност- А тест, а во две сообраќајни дозволи внел податоци дека имаат вграден ТНГ-плински уред без претходно прибавена потврда за сообразност. С.Б. веќе не работи во МВР.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе