МВР

Кривична пријава за задоволување на полови страсти пред друг

Е.Ш. (26) е приведен од скопската полиција и доби кривична пријава поради постоење сомневање дека е сторител на кривично дело „задоволување полови страсти пред друг" по член 190 од Кривичниот законик.

По преземените оперативни мерки и активности полициски службеници го утврдија идентитетот на лицето кое во неколку случаи и за релативно краток временски период, вршело  задоволување на полови страсти пред граѓани, случајни минувачи и тоа на 20 јануари и на 3 февруари на булеварот „Кочо Рацин“  во Скопје и на 25 февруари на улицата „Мито Хаџивасилев Јасмин“ во Скопје. Од страна на оштетените извршено е позитивно препознавање во присуство на јавен обвинител.

Се затвораат цркви, но се отвораат кладилници.

повеќе

Во повеќето земји во развој, ковид-19 предизвикува економски ураган.

повеќе

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе