МВР

Кривична пријава за задоволување на полови страсти пред друг

Е.Ш. (26) е приведен од скопската полиција и доби кривична пријава поради постоење сомневање дека е сторител на кривично дело „задоволување полови страсти пред друг" по член 190 од Кривичниот законик.

По преземените оперативни мерки и активности полициски службеници го утврдија идентитетот на лицето кое во неколку случаи и за релативно краток временски период, вршело  задоволување на полови страсти пред граѓани, случајни минувачи и тоа на 20 јануари и на 3 февруари на булеварот „Кочо Рацин“  во Скопје и на 25 февруари на улицата „Мито Хаџивасилев Јасмин“ во Скопје. Од страна на оштетените извршено е позитивно препознавање во присуство на јавен обвинител.

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе