Кривични пријави за вршење транспорт без лиценца

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Гостивар поднесе кривична пријава  против С.Н. (50) од Гостивар поради сомневање за сторено кривично дело „вршење на јавен превоз без поседување лиценца".

Пријавената, на 20 јануари кај Здуњска крстосница во Гостивар, во својство на сопственик на фирма за такси превоз, без да поседува соодветна документација од надлежните институции, пуштила такси возило кое вршело јавен превоз на луѓе на подрачјето на општина Гостивар, констатирано при извршена проверка од полициски службеници.

И СВР Охрид поднесе кривична пријава против правно лице од Долно Лакочереј, против сопствениците и управителите И.В. и М.В. како и против Н.Ј., возач во правното лице, поради сомневање за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без лиценца".

На 8 мај при контрола полицијата на улицата „Питу Гули" во Охрид сопрела автобус со охридски регистарски ознаки, сопственост на правното лице, управуван од пријавениот Н.Ј. Притоа, констатирале дека тој нема лиценца за вршење јавен превоз на патници во внатрешниот сообраќај, издадена од надлежен државен орган.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе