Кривична пријава за секретар на здружение на ловци во Ресен

СВР Битола поднесе кривична пријава против Б.Б.(62) од Ресен поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „проневера во службата".

Во текот на 2017 и 2018,  пријавениот во својство на секретар и вработен во здружението на ловци „Преспа“ од Ресен, во повеќе наврати за себе прибавил противправна имотна корист, на начин што собраните парични средства не ги уплатил на сметка на здружението, со што нанел материјална штета во износ од 129.900 денари. 

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе