Кривична пријава за напад на полицаец

Секторот за внатрешни работи Скопје поднесе кривична пријава против Х.Б.(29) од село Велебрдо, Ростуше, поради напад врз службено лице при вршење работи на безбедноста.

Во август Х.Б. пред угостителски објект на улица „Самоилова“ нападнал полициски службеник кој преземал мерки од областа на сообраќајот.

Според Законот за вработените во јавниот сектор, службениците можат да примаат подароци во вредност до 3000 денари годишно, што се смета за „пониска вредност“.

повеќе

Кинеското присуство во Македонија не треба да се преценува или стигматизира, туку да се искористи,

повеќе

Земјите од Западен Балкан се соочуваат со нов безбедносен предизвик: дерадикализација и реинтеграција на повратниците.

повеќе