Кривична пријава за криумчарење мигранти

A.A. (26) од село Љуботен доби кривична пријава за криумчарење мигранти.

Тој на 14 јуни на улицата „Индустриска“ во Куманово бил фатен како во „фиат дукато“ се обидел да пренесе 33 лица-мигранти, меѓу кои шест биле малолетници.

А.А. бил лишен од слобода и од судија на претходна постапка одреден му е триесетдневен притвор.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе