Кривична пријава за даночно затајување против скопјанец

Поднесена е кривична пријава против 48-годишен скопјанец за даночно затајување, информираат од Миистерството за внатреши работи. Како што соопштија од МВР, пријавениот, во текот на 2017 година, на своја денарска сметка во банка во 34 наврати уплатил 1.624.342 денари остварени како друг приход.

За тој износ не поднел годишна даночна пријава и на тој начин одбегнал да плати данок на доход од 10 отсто или 162.434 денари, сума за која го оштетил Буџетот на државата, посочуваат од МВР.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе