Крадец на чанти и накит во Охрид доби кривична пријава

М.Д. (30) од Охрид доби кривична пријаза за тешка кражба на дрзок начин.

На 3 и 4 септември на подрачјето на Охрид, М.Д. со употреба на физичка сила, од четири лица одзел чанти и кеси во кои имало пари, златен накит, мобилни телефони и други предмети. Во истиот период, на подрачјето на Охрид, во три куќи, пријавениот насилно влегол и одзел пари, златен накит и часовници.

Со ова пријавениот се стекнал со противправна имотна корист од 331.000 денари.

Граѓаните и општата јавност исто така се важен штит за укажувачите.

повеќе

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе