Koмшии во скопско Драчево се степале поради пат

Расправија помеѓу комшии во скопско Драчево, прераснала во тепачка.

„Инцидентот се случил вчера околу 20 часот на улицата „Герника -1“ во Драчево, кога бил нарушен јавниот ред и мир со меѓусебна пресметка меѓу лицата Д.С.(58), Ж.С.(32) и Т.В.(51) од една страна и С.С.(31), С.С.(22) и М.С.(42) од друга страна. До расправијата дошло поради недоразбирање околу користење на патот до нивните куќи“, информираат од МВР.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе