Во Охрид

Кираџија предизвикал пожар во куќата

Сектор за внатрешни работи Охрид поднесе кривична пријава против С.К.(63) од Охрид за сторенo кривично дело предизвикување општа опасност.

Според МВР на 2 февруари во Охрид во куќата каде пријавениот престојувал под кирија,  истиот поради невешто користење на електричниот шпорет, предизвикал пожар, што ги зафатил предметите од покуќнината и покривот.

Природната и суровата храна се заменува со фабрички подготвени оброци и со обработена храна.

повеќе

Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат.

повеќе

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе