Кичевец нападнат, ранет со пиштол и ограбен

М.Т.(62) од Кичево вчера попладне на ул.„Арсо Војвода“ во Кичево бил физички нападнат од неколку лица, при што едно од нив со пиштол му нанело прострелна рана, по што му одзеле поголема сума на американски долари, евра и денари, во разни апоени.

М.Т. бил пренесен во Здравствен дом Кичево за укажување на лекарска помош. Се преземаат мерки за целосно расчистување случајот.

 

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе