Сообраќајна контрола

Казни за возачи кои ги затемниле стаклата и инсталирале посебни светлосни и звучни уреди

Во текот на минатата недела сообраќајната полиција изрече казни за 100 учесници во сообраќајот кои сториле прекршок недозволено затемнувајќи ги стаклата на своите возила, а еден возач е казнет поради инсталиран недозволен уред за давање на посебни светлосни и звучни знаци.

Министерството за внатрешни работи информира дека станува збор за акциска контрола спроведена низ земјата по однос на неисполнување на пропишаните услови кои се однесуваат на моторни возила.

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе